Strategisch Beleidsadviseur Publieke Gezondheid (2024)

GGD Twente is op zoek naar eenStrategisch Beleidsadviseur Publieke Gezondheid. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Strategisch Beleidsadviseur Publieke Gezondheid

GGD Twente

3 maart 2024

5maanden geleden

Over deze baan

Als strategisch beleidsadviseur adviseer je over diverse thema's en actuele ontwikkelingen, fungeer je als sparringpartner voor het MT en de DPG, en adviseer je over managementvraagstukken. Ook werk je samen, en ben je klankbord voor, je collega-beleidsadviseurs.

Samen met de business controller en de plaatsvervangend DPG / manager Staf neem je het initiatief om strategisch beleid te ontwikkelen dat in het MT wordt vastgesteld. Je vormt de verbinding tussen het MT en de verschillende onderdelen binnen de GGD. Binnen de beleidsmatige kaders geef je beleidsinhoudelijk vorm aan de samenwerking en versterk je die ook. Namens GGD Twente ben je de liaison in het samenwerkingsverband Twentse Koersopent nieuw scherm.

Daarnaast ben je daar waar wenselijk faciliterend bij het samenstellen van jaarplannen en zorg je voor een goede afstemming. Hierbij werk je samen met het MT aan GGD brede jaarplannen en werk je aan een goede beleidscyclus. Daarbij laat je je naast de visie op publieke gezondheid leiden door de visie van SamenTwente. Met jouw strategische bril, kennis van de inhoud, procesvaardigheden en bestuurlijke sensitiviteit weet jij samen met het MT de organisatie verder te ontwikkelen en nieuwe antwoorden te vinden op de veranderende maatschappelijke opgaven op het gebied van gezondheid.

Jouw andere belangrijke taken

  • Je houdt je bezig met de GGD-beleidscyclus en je werkt samen met de business controller die verantwoordelijk is voor de Planning & Control cyclus.
  • Je bent op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van de publieke gezondheid en durft hierover zowel op inhoud als proces actief en strategisch te adviseren. Ook speel je in op politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen die van belang zijn voor de strategie.
  • Als natuurlijke verbinder weet je al snel de weg te vinden binnen en buiten onze organisatie. Je onderhoudt contacten met zowel interne als externe partners.

Verantwoordelijkheden

  • WO werk- en denkniveau.
  • Een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving of in een zorginstelling.
  • Inhoudelijke kennis op het gebied van gezondheid
  • Je bent een echte strateeg, netwerker en omgevingsbewuste verbinder.
  • Je bent zelfverzekerd en communicatief vaardig: je staat stevig in je schoenen en kunt goed met weerstand omgaan.
  • Ook ben je positief, oplossingsgericht en flexibel: is jouw ideale oplossing niet haalbaar? Dan schakel je makkelijk naar de ‘second best’ optie.
  • Binnen de complexe publieke omgeving weet jij de juiste afweging van belangen te maken. Je overziet de gevolgen van je handelen voordat je in actie komt.

Aanbod

Wij bieden jou een verantwoordelijke, veelzijdige functie, waarbij je echt jouw bijdrage kunt leveren aan belangrijke thema’s binnen de publieke gezondheid. Je vormt de spil in de samenwerking tussen het MT GGD en de verschillende onderdelen van de organisatie. Daarbij werk je samen met prettige en loyale collega’s waarbij een goede sfeer belangrijk is.

Daarnaast kun je rekenen op

  • Een contract voor 36 uur per week. In eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bevalt het van beide kanten goed dan volgt een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 6.777,- (schaal 12 cao SGO, salarispeil 1 januari 2024) op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van jouw opleiding, kennis en ervaring word je ingeschaald.
  • Elke maand ontvang je naast je salaris een Individueel Keuze Budget (IKBopent nieuw scherm) van 17,05% van je brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld verlofdagen kopen en verkopen, en opleidingen volgen. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget besteedt.
  • Een goede pensioenregeling via het ABP.
  • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, inclusief een thuiswerkvergoeding.
  • Jouw standplaats is ons Twentehuis in Enschede, dat op loopafstand ligt van het Centraal Station.

GGD Twente bedrijfsprofiel

Als GGD Twente willen we een samenleving waarin mensen zo gezond mogelijk leven. Een samenleving waarin mensen gelijke kansen op gezondheid hebben en waarin we aandacht hebben voor alle mogelijk factoren die van invloed zijn op de gezondheid.

GGD betekent: Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst. Ons werk is er op gericht de publieke gezondheid te bevorderen, te versterken en te verbeteren. Door te helpen gezonde keuzes te maken en te voorkomen dat mensen ziek worden. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving en een gezonde leefomgeving.

Vanuit een brede visie geven we inhoud aan het beleid. GGD Twente werkt vanuit een eigentijdse visie op publieke gezondheid. Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn. Gezond zijn is ook meedoen in de maatschappij, sociale contacten hebben en een gevoel van controle over je eigen leven kunnen ervaren.

Hier ga jij werken; jouw team

Als strategisch beleidsadviseur kan jij jouw bijdrage leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken. In onze samenleving lopen we tegen grenzen aan als het gaat om gezondheidszorg, hulp en dienstverlening, terwijl de gezondheidsvraagstukken bij grote groepen mensen in onze samenleving groot zijn. De vraag is op welke manier de veerkracht en weerbaarheid van mensen en de samenleving als geheel vergroot kan worden, zodat het zorggebruik verminderd kan worden. Het gaat om het proces van normaliseren. In dit krachtenveld is GGD Twente actief. Naast uitvoerende activiteiten is de GGD ook een ontwikkelpartner en kijken we naar innovatieve oplossingen.

De GGD vormt een belangrijke verbinding tussen overheid en gezondheidszorg. Zo’n 400 GGD-professionals werken dagelijks aan de gezondheid van de Twentse samenleving. Dit doen we in opdracht van de 14 Twentse gemeenten.

Als strategisch beleidsadviseur ga je werken bij de stafafdeling van GGD Twente. Je werkt onder directe leiding van de manager Staf / plaatsvervangend Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en hebt een directe verbinding met de managementleden en het managementteam (MT) als geheel.

Solliciteer naar deze baan

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Deel deze vacature

Enschede

Details

Commercieel

Vakgebied

Baan

Type

Dutch

Taal

Universitair (WO)

Onderwijs

Solliciteer nu

Opslaan voor later

GGD Twente

Gezondheids- en welzijnzorg

klein tekstje

Bedrijf's telefoonnummer: 053 487 6888

Bedrijf's e-mail: info@ggdtwente.nl

Adres: Nijverheidstraat 307511 JM ENSCHEDE

Website www.twente.com/organisaties/ggd-twente

Bedrijfsprofiel

Strategisch Beleidsadviseur Publieke Gezondheid (2024)

References

Top Articles
The Buffalo News from Buffalo, New York
Esports World Cup 2024! - Page 15
Bubble Guppies Who's Gonna Play The Big Bad Wolf Dailymotion
417-990-0201
Matgyn
Kreme Delite Menu
Comforting Nectar Bee Swarm
Guardians Of The Galaxy Showtimes Near Athol Cinemas 8
Coindraw App
Otterbrook Goldens
Terraria Enchanting
Sam's Club Gas Price Hilliard
Slapstick Sound Effect Crossword
Acbl Homeport
Chastity Brainwash
Dusk
Diablo 3 Metascore
Simon Montefiore artikelen kopen? Alle artikelen online
The Shoppes At Zion Directory
Grab this ice cream maker while it's discounted in Walmart's sale | Digital Trends
Second Chance Maryland Lottery
Mflwer
Violent Night Showtimes Near Amc Fashion Valley 18
St Maries Idaho Craigslist
Union Ironworkers Job Hotline
Arrest Gif
Paris Immobilier - craigslist
Sams Gas Price Sanford Fl
His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
Sacramento Craigslist Cars And Trucks - By Owner
Courtney Roberson Rob Dyrdek
Promatch Parts
'Conan Exiles' 3.0 Guide: How To Unlock Spells And Sorcery
Khatrimmaza
Urban Blight Crossword Clue
Puretalkusa.com/Amac
Watchseries To New Domain
Greater Keene Men's Softball
Emerge Ortho Kronos
How To Paint Dinos In Ark
Letter of Credit: What It Is, Examples, and How One Is Used
Dcilottery Login
Unitedhealthcare Community Plan Eye Doctors
Sky Dental Cartersville
Pas Bcbs Prefix
Enjoy Piggie Pie Crossword Clue
Laura Houston Wbap
Puss In Boots: The Last Wish Showtimes Near Valdosta Cinemas
Publix Store 840
Helpers Needed At Once Bug Fables
Fahrpläne, Preise und Anbieter von Bookaway
Naughty Natt Farting
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6419

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.